Sataman alueella liikkumiseen tarvitset luvan. Hae lupaa sen mukaan, käytkö satamassa vain tiettynä ajankohtana vai toistuvasti. Myönnetyt kulkuluvat ovat aina henkilökohtaisia. Vain luvan saaneella henkilöllä on oikeus luvan käyttöön. Omia vieraita satamaalueelle ei saa tuoda ilman lupaa.

Kun käyt satamassa, muista, että laiturialueella pysäköinti on pääsääntöisesti kielletty. Jos tarvitset myös pysäköintiluvan, hae sitä kulkulupahakemuksen yhteydessä.

Määräaikainen kulkulupa

Jos käyt satamassa vain kerran tai useita kertoja tiiviin ajanjakson sisällä, hae määräaikaista kulkulupaa verkosta.

Määräaikainen lupa voidaan myöntää myös sataman portilla. Lupaa varten portilla tai sinut vastaanottavassa yrityksessä tarvitaan tieto käyntisi ajankohdasta, ajoneuvosi rekisterinumero, henkilötietosi sekä yhteyshenkilön nimi.

Vakituinen kulkulupa

Jos käyt satama-alueella toistuvasti, hae vakituista kulkulupaa. Vakituinen kulkulupa on voimassa toistaiseksi.

Nopein tapa hakea vakituista kulkulupaa on täyttää hakemus verkkossa. Paperisen kulkulupahakemuksen saat satamatalolta Oritkarista tai porttirakennuksesta, joihin paperiset hakemukset myös palautetaan.

Jos käyt satamassa usein, hae kulkulupaasi myös rekisterinumerotunnistelupaa. Silloin sataman portti tunnistaa ajoneuvosi rekisterinumerosta tai autoon kiinnitettävästä erillisestä tunnisteesta ja kulku satamaan on mahdollisimman jouhevaa.

Vakituiset kulkuluvat myöntää Oulun sataman liikennepäällikkö tai satamaoperaattorin turvapäällikkö. Lupa on oikeus peruuttaa, mikäli sitä käytetään vastoin ohjeita.

Oulun satama
Liikennepäällikkö
Sampo Kananen
p. +358 44 703 2751
sampo.kananen(at)ouluport.com

Satamaoperaattori
Turvapäällikkö
p. +358 8 315 0209