Oulun satamassa on kolme osaa: Oritkari, Nuottasaari ja Vihreäsaari. Oritkarissa käsitellään pääasiallisesti kontteja ja metsäteollisuuden tuotteita. Nuottasaaressa käsitellään metsäteollisuuden raaka-aineita. Vihreäsaaressa käsitellään nestemäisiä polttoaineita sekä bulk-tuotteita.

Nuottasaari
Katso satama
Oritkari
Katso satama
Vihreäsaari
Katso satama

Yli 400 vuotta kokemusta

Oulun satama palvelee pohjoisen Euroopan nopeimmin kasvavassa kaupungissa. Vuoden ympäri toimiva yleissatama on Perämeren johtava metsäteollisuus- ja suuryksikkösatama. Merenkulun ja kauppalaivaston historia alueella on komea, Oulussa on ollut satama 1300-luvulta alkaen.

Oulun satamaan johtavan väylän syväys on 12,50 m. Päätös väylän syvyyden kasvattamisesta 12,5 metriin on tehty vuonna 2016 ja syvääminen toteutettiin syksyllä 2018.

Oulun satamalla on osiensa ympäristössä huomattavat maa-alueet. Siksi Oulun satamalla on ainutlaatuiset mahdollisuudet huomioida asiakkaidensa tarpeet esimerkiksi rakennuttamalla varastointi- ja käsittelyhalleja.

Oulun sataman kolmessa osassa on yhteensä 1 460 m laituria. Oulun satamasta on erinomaiset jatkoyhteydet sekä maanteitse että rautateitse. Reilun vartin ajomatkan päässä satamasta sijaitsee myös Oulun lentokenttä, joka Suomen toiseksi vilkkain.

Lisätiedot ISO-sertifikaateista

Oulun satamalla on kolme kansainvälistä sataman toimintaa ohjaavaa sertifikaattia: ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001.

ISO 9001 käsittelee laadunhallintajärjestelmien vaatimuksia. Ympäristöjärjestelmän sertifikaatti ISO 14001 korostaa riskilähtöistä ajattelutapaa, johon kuuluu riskien ja mahdollisuuksien tunnistaminen. OHSAS 18001 ohjaa työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmää.

Lisätietoa sertifikaateista:

Suomeksi: http://www.sfs.fi/
Englanniksi: http://www.iso.org/iso/home.html
Venäjäksi: http://www.iso.org/iso/ru/home.htm