Oulun Sataman PORT OULU Smarter. -mobiilisovellus julkaistu

Oulun Satama on osana PORT OULU Smarter. -digihankettaan julkaissut uuden mobiiliapplikaation. Sovelluksen avulla välitetään Oulun Sataman toimintoihin ja tilannekuvaan liittyvää tietoa alueen toimijoille, vierailijoille ja asiakkaille. Sovelluksen taustalla toimii satamadatan alustaratkaisu, joka on rakennettu Microsoftin Azuren pilvipalveluja hyödyntäen. Alustan käyttömahdollisuudet ovat hyvin monipuoliset ja Oulun Satama kehittää alustalle aktiivisesti uusia digitaalisia palveluja.

Sovelluksella voi nyt alkuvaiheessa mm. selailla aluskäyntejä ja alusten tietoja, tehdä turvallisuushavaintoja ja purkuilmoituksia, sekä tilata nosturipalveluja. Sovelluksen jatkokehityksessä painotetaan voimakkaasti sataman toimijoiden ja asiakkaiden tarpeita sekä saatua palautetta.

PORT OULU Smarter. -sovelluksen voi ladata Android- ja iOS-puhelimeen sovelluskaupoista, hakusana PORT OULU. Rekisteröityminen tapahtuu puhelinnumerolla ja kieliversiot ovat puhelimen oletuskielen mukaisesti suomi, englanti, venäjä tai puola. Ohjevideo kirjautumiseen Youtube-tilillämme.

Sovelluksen etusivulla näkyvä Kulkuluvan hakeminen koskee aluksi vain rajattua käyttäjäryhmää. Nykyiset sataman kulkuluvat jatkavat vielä normaalisti entisellään. Ominaisuuden laajentamisesta tiedotetaan myöhemmin käyttäjäryhmäkohtaisesti.

Lisätietoja: Oulun Satama Oy, Mira Juola – Finance and Port Digitalization +358408355262 / mira.juola@nullouluport.com