Port Oulu Smarter. -hanke 5G Momentumin innovaatiokisan voittoon

Oulun Sataman digitalisaatiohanke Port Oulu Smarter. on voittanut 5G Momentumin järjestämän 5G- innovaatiokilpailun.

Kisan voittajaksi haettiin 5G-yllättäjää; uudenlaista tuotetta, palvelua tai 5G -teknologian avulla tuotettua merkittävää lisäarvoa jo olemassa oleville palveluille. Port Oulu Smarter. -hankkeessa Oulun Satamaan rakennetaan uusi monipuolinen satama-alueen digitaalinen infrastruktuuri, joka palvelee sataman laajaa ekosysteemiä sekä sataman nykyisiä ja uusia asiakkaita. Hankkeen puitteissa Oulun Satama kehittää, kokeilee ja hyödyntää ensimmäisiä teollisuuden ja logistiikan 5G-ratkaisuja yhteistyössä verkostonsa kanssa.

Perusteluissaan 5G Momentum kuvaa innovatiivista voittajaa hyödyntämispotentiaaliltaan ja skaalautuvuudeltaan merkittäväksi hankkeeksi, joka pystyy tuomaan suomalaista 5G-osaamista ja palvelukehitystä näkyviin Suomessa ja kansainvälisesti.

”Upeaa että 5G Momentum -ekosysteemi on valinnut Port Oulu Smarter. -hankkeen innovaatiokisan voittajaksi. Suomalaisen vientiteollisuuden tarpeita, meri-, raide- ja maantieliikennettä, logistiikkaa, moderneja verkkoratkaisuja ja uusia digipalveluja yhdistävän hankkeemme keskiössä on kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö. Tämä tunnustus kuuluukin koko laajalle verkostollemme, jonka kanssa viemme hanketta eteenpäin. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, erityisesti 5G VIIMA -hankkeen puitteissa – on hienoa olla osa yhteiskunnallisestikin merkittävää 5G -kehittämistyötä” toteaa hankkeen vetäjä Mira Juola Oulun Satamasta.

5G Momentum on vuonna 2018 perustettu ekosysteemi, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta 5G-teknologian kärkimaa, ja vauhdittaa 5G -palveluiden ja liiketoiminnan kehitystä. Kisaraadin muodostivat 5G Momentum -hankeryhmä johon kuuluvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Väylävirasto ja Ilmatieteen laitos, lisäksi mukana oli Liikenne- ja viestintäministeriön edustus.

Kisavoitosta ja Port Oulu Smarter. -hankkeen sisällöstä tarkemmin:

https://www.traficom.fi/fi/viestinta/viestintaverkot/5g-innovaatiokisa

https://www.youtube.com/watch?v=KsQ0i2D0cK0

https://ouluport.com/satamat/satamadigitalisaatio-port-oulu-smarter-2/

Lisätietoja Mira Juola, Finance and Port Digitalization +358 40835 5262 / mira.juola@nullouluport.com